پایان نامه شخصیت انوشیروان از باستان تا دوره اسلامی

پایان نامه شخصیت انوشیروان از باستان تا دوره اسلامی پایان نامه شخصیت انوشیروان از باستان تا دوره اسلامی

دسته : تاریخ

فرمت فایل : word

حجم فایل : 244 KB

تعداد صفحات : 146

بازدیدها : 942

برچسبها : پایان نامه انوشیروان شخصیت انوشیروان

مبلغ : 16000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی شخصیت انوشیروان از باستان تا دوره اسلامی در 146 صفحه ورد قابل ویرایش

فهرست مطالب

چکیده

پیشگفتار

فصل اول

ساسانیان

دودمان ساسانی

پادشاهی ساسانیان تا قباد

مزدک و جنبش مزدکیان

خسروانوشیروان در تاریخ

جنگ اول با بیزانس

جنگ دوم با بیزانس

جنگ با هیاطله

دست نشاندگی یمن

جنگ با ترکها

جنگ سوم با بیزانس

اصلاحات خسرو انوشیروان

برقراری نظم و آرامش

مالیات

اصلاحات ارضی

اصلاحات در تقسیمات کشوری و نظامی

شخصیت و خصال انوشیروان

سکه های انوشیروان و جام خسرو

سکه های انوشیروان

کلیات

سکه های دوره انوشیروان

جام خسرو

دانش در دوره خسرو انوشیروان

ایوان مداین یا طاق کسری

فصل دوم

خسرو انوشیروان در ادبیات باستانی ایران

بررسی نام خسروانوشیروان

خسرو انوشیروان در آثار فارسی میانه زرتشتی

بندهش

زند وهمن یسن

کارنامه انوشیروان

اندرز خسرو قبادان

گزارش شطرنج و وضع نرد

توقیعات انوشیروان

فصل سوم

خسرو انوشیروان در کتابها و آثار دوران اسلامی

شاهنامه فردوسی

پادشاهی خسرو انوشیروان به روایت مورخان دوران اسلامی

مسعودی

دینوری

حمزه اصفهانی

گردیزی

ابن اثیر

ابن خلدون

نتیجه گیری

فهرست منابع فارسی

فهرست منابع تصاویر

فهرست منابع لاتین

چکیده انگلیسی

-----------

شخصیت انوشیروان از باستان تا دوره اسلامی

چکیده:

موضوع این پایان نامه بررسی شخصیت انوشیروان است. ابتدای فصل اول این پژوهش به تاریخ ساسانیان تا دوره قباد می پردازد ادامه فصل اول، خسرو انوشیروان در تاریخ (جنگها، اصلاحات، شخصیت، سکه ها، دانش و عهد بزرگ تمدن ادبی و فلسفی ایران در دوره وی) را مورد بررسی قرار می دهد. پایان فصل نیز به بررسی ویژگی و شکل ظاهری ایوان مداین که پژوهشگران بنای آنرا به خسرو انوشیروان نسبت داده اند اختصاص دارد.

فصل دوم به بررسی خصوصیات خسرو انوشیروان در آثار و ادبیات باستانی ایران اختصاص دارد. در ابتدای این فصل نام خسرو انوشیروان در ادبیات باستانی ایران مورد بررسی قرار گرفته است و در پایان فصل به بررسی ویژگی های خسرو انوشیروان در آثار فارسی میانه زرتشتی در شش اثر (بندهش، زند وهمن یسن، کارنامه انوشیروان، اندرز خسرو قبادان، گزارش شطرنج و توقیعات بجای مانده از ایشان) اختصاص دارد.

فصل سوم که فصل آخر این پایان نامه می باشد به بررسی شخصیت و تاریخ دوره خسرو انوشیروان در آثار دوران اسلامی بر اساس دیدگاههای فردوسی، دینوری، حمزه اصفهانی، گردیزی، ابن اثیر، ابن خلدون و مسعودی اختصاص دارد که تدقیق و مطالعه در این آثار نشان دهنده عظمت و شوکت سلسله ساسانیان در دوره خسرو انوشیروان می باشد.

بخش پایانی این پژوهش به جمع بندی و نتیجه گیری از مباحث بررسی شده می پردازد و حاوی مطالبی در رابطه با ویژگیهای شخصیتی خسرو انوشیروان و استنتاج از اقدامات وی می باشد در پایان نیز فهرست منابع فارسی و لاتین و چکیده انگلیسی درج گردیده است.

دودمان ساسانی

ساسان موبد آتشکده ای بود که در استخر برای ستایش ایزد بانو آناهیتا اختصاص داشت. همسر وی، رام بهشت، دختر یکی از پادشاهان بازرنگی بود و این سلسله پادشاهان در نیسایه سلطنت داشتند. ( شهر مزبور به مناسبت دیوارهای سفید از زمان استیلای عرب در فارس موسوم به بیضا شد).

پاپک پسر ساسان روابط خود را با بازرنگی ها مغتنم شمرد و یکی از پسران خویش را که اردشیر نام داشت در دارابگرد به مقام عالی نظامی ارگبد رسانید. مقارن این احوال پاپک بر گوچهر (گوزهر) شاه که خویشاوند او نیز بود شورید و مکان گوچهر را که معروف به کاخ سفید بود به تصرف در آورد. سپس او را کشت خود بر اریکه سلطنت نشست. آنگاه از اردوان پنجم لقب پادشاهی برای پسر بزرگ خود شاپور خواست.

اردوان امتناع نمود ولی با وجود این شاپور پس از فوت پدر خود را پادشاه دانسته، اردشیر را مجبور کرد که تابع وی شود ولیکن طولی نکشید که به جهت خراب شدن زیر زمینی در قصر ملکه که همای نام داشت شاپور زیر آوار ماند و درگذشت و اردشیر پادشاه شد.

کریستین سن معتقد است شاپور زمانی که به دارابگر حمله کرد درخانه ای ویرانه فرود آمد اما ناگهان سنگی از سقف جدا شد و او را از پای درآورد.

اردشیر پس از سرکوبی شورش دارابگرد به کرمان حمله کرد. و پس از فتح آنجا و ضمیمه کردن خوزستان و اصفهان به متصرفات خویش در سال ۲۲۴ م. با اردوان پنجم آخرین پادشاه اشکانی در هرمزگان خوزستان به نبرد پرداخت، در این نبرد اردوان کشته شد و سلسله اشکانی از هم فرو پاشید. بدین ترتیب اردشیر اول، که تاریخ، وی را موسس شاهنشاهی ساسانی می دانند، به سلطنت رسید و سلسله ساسانیان بنا نهاده شد. می توان گفت وقتی در بیست و هشت آوریل دویست و بیست و چهار میلادی اردوان پنجم پادشاه اشکانی در آن نبرد جان باخت این به معنای پایان قریباً پانصد سال فرمانروایی اشکانیان بر ایران و تاسیس سلسله ای جدید بود.

...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید