تحقیق اعتصاب و جایگاه آن در دیدگاه حقوقی و فقهی

 تحقیق اعتصاب و جایگاه آن در دیدگاه حقوقی و فقهی  تحقیق اعتصاب و جایگاه آن در دیدگاه حقوقی و فقهی

دسته : حقوق

فرمت فایل : word

حجم فایل : 56 KB

تعداد صفحات : 51

بازدیدها : 359

برچسبها : اعتصاب حقوق اعتصاب

مبلغ : 9000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق پژوهشی اعتصاب و شناخت جایگاه آن در دو دیدگاه حقوقی و فقهی

معرفی تحقیق پژوهشی اعتصاب و شناخت جایگاه آن در دو دیدگاه حقوقی و فقهی

بخشهایی از متن تحقیق

در طول شکل گیری و تکامل روابط کار همواره یکی از مهمترین موضوعات که ذهن حاکمیت و کارفرما و کارگران رابه خود مشغول داشته است در واقع نوع منفی تعامل در کار یا همان تقابل در روابط کار می باشد تقابلی که می تواند در قالب کم کاری بد کارکردن....ودر نهایت اعتصاب را منجر گردد.

حال با بیان اقسام تقابل به جایگاه مهمترین و شاید حساس ترین نوع تقابل در عرصه کار یعنی اعتصاب می پردازیم: اعتصاب یعنی دست از کار کشیدن جمعی از کارگران برای رسیدن به اهداف صنفی و شغلی خود. اهدافی که کارگران آن را جزء حقوق پایمال شده خود می دانند و کارفرمایان در اکثر موارد آن را نوعی زیاده خواهی تلقی می کنند و در نهایت حاکمیت با توجه به نوع حکومت و فرهنگ حاکم بر اجتماع در بیش تر موارد به دیده شک به آن می نگردد. در تحقق حاضر سعی گردیده است با بررسی این واقعیت عینی و نیز جایگاه آن در جوامع به شناخت هرچه بیشتر این پدیده کمک نماید.

هدف از ارائه این تحقیق با توجه به محدودیتهای منابع تحقیق در واقع آشنایی با این واقعیت عینی (اعتصاب) و شناخت جایگاه آن در دو دیدگاه حقوقی و فقهی می باشد.

برای شناخت پدیده اعتصاب می بایست در ابتدا به ارکان حقوقی شکل دهنده آن توجه شود ارکانی که شامل قطع کار دسته جمعی بودن خاص کارگران وجود رابطه کارگران و کارفرمایی و صنفی بودن خاص کارگران به دور از منازعات سیاسی می گردد. ...

اعتصاب از دیدگاه حقوقی

مفهوم و ارکان اعتصاب

اعتصاب از جنبه های گوناگون قابل بررسی است و می توان آن را از ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی و حقوقی مورد بررسی قرار داد. اما آنچه که مورد نظر ما می باشد تعریف جنبه حقوقی اعتصاب و شناسایی ابعاد آن است. اکثر قریب به اتفاق حقوقدانان فرانسوی اعتصاب را در واقع به صورت ذیل تعریف نموده اند.

اعتصاب عبارت است از قطع ارادی و مشترک کار توسط کارگران یک کارگاه و یا موسسه به منظور رسیدن به اهداف شغلی خود. البته پاره ای از حقوقدانان نیز تعاریف دیگری را بیان نموده اند که کم و بیش در برگیرنده تعریف فوق می باشد و بنابر مقتضیات و تفکرات فکری موجود در جامعه و یا حاکمیت و نیز تفکرات خود سعی در پررنگ نمودن قسمتی از تعریف اعتصاب نموده اند برای مثال در کشورهایی با تفکرات کمونیسم همواره سعی شده است با توجه به حاکمیت دولت بر اکثر منابع مهم صنعت، اعتصاب را در واقع اقدام جمعی کارگران در جهت دادن راهنمایی به دولت بیان کنند و فقط به آن جنبه ارشادی قائل شده اند. در کشور شوروی سابق با توجه به تفکرات سیاسی و ایدئولوژی حاکم بر آن و نیز اصل دوازدهم قانون اساسی آن که بیان می دارد که کار برای هر شهروند یک وظیفه و مایه مباهات می باشد اعتصاب ممنوع محسوب می شود و در واقع یک عمل خلاف تکلیف اجتماعی مقرر در قانون اساسی تلقی می گردید و تنها کارگران می توانستند به کارفرما که در اکثر موارد دولت محسوب می شد جنبه ارشادی امور را تذکر دهند. ...

آثار اعتصاب

در پی عدم انجام تعهد یکی از طرفین رابطه کار وضعیت جدیدی ایجاد می شود که شایان بررسی است. در این بررسی مطالعه تاثیر عواملی که در هر رابطه کاری ممکن است حادث گردد جای ندارد چنانچه کارگری در انجام وظایف خود مرتکب تقصیر سنگین گردد زمینه فسخ قرارداد کار(م27.ق.کار) فراهم گردد و چنانچه اقدام وی جنبه مجرمانه نیز داشته باشد علاوه بر فسخ قرارداد کار مجاز است مقرر در قانون نیز محکوم گردد.

حتی اگر اعتصاب را به عنوان وسیله ای برای رسیدن به خواسته های شغلی کارگران به رسمیت بشناسیم باز هم اصول و معیارهای عرفی و حرفه ای نیز در آن می بایست رعایت گردد بنابراین در این قسمت هنگام بررسی آثار یک اعتصاب یعنی خواست ما بیان یک اعتصاب صحیح و قانونی است و چون در وهله اول اعتصاب اقدامی علیه منافع کارفرما تلقی می گردد در ابتدا تاثیر این اقدام را در تعامل با کارفرما و پس از آن رابطه اعتصاب و تعامل کارفرما با دیگران اشاره می کنیم (ملاک و دیدگاه اجتماعی مد نظر قرار نگرفته است). ...

عناوین اصلی تحقیق

فصل اول: اعتصاب از دیدگاه حقوقی

بخش اول: مفهوم و ارکان اعتصاب

بخش دوم: آثار اعتصاب

بخش سوم: اعتصاب در حقوق ایران

فصل دوم: اعتصاب از دیدگاه فقهی

بخش اول: مشروعیت اعتصاب

بخش دوم: بررسی فقهی آثار اعتصاب

منابع به صورت پاورقی

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید