دسته : -گزارش کار آموزی و کارورزی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 7629 KB
تعداد صفحات : 152
بازدیدها : 432
برچسبها : طرح توجیهی پروژه کارآفرینی
مبلغ : 10000 تومان
خرید این فایلگزارش کارآموزی شرکت طرح توسعه نیشکر و صنایع جانبی واحد فارابی تجهیزات مکانیکی
مقدمه
به دنبال تشکیل شورای شکر در سال 1362 و مطالعاتی که از سال 1362 تا 1365 توسط صندوق مطالعات نیشکر صورت گرفت و ضرورت اجرای طرح توسعه نیشکر و صنایع جانبی به تصویب دولت رسید، این شرکت براساس مفاد بند (ه) تبصره 29 برنامه اول توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در سال 1369 تاسیس شد و اجرای طرح مطالعاتی توسعه کشت نیشکر در خوزستان و پیاده کردن نتایج مذکور را بر عهده گرفت.
بند (ه) تبصره 29 قانون برنامه اول، وزارت کشاورزی وقت را مکلف کرد تا به منظور خودکفایی در امر تامین شکر مورد نیاز جامعه وتامین بخشی از سایر نیازهای غذایی و صنعتی کشور به ایجاد 7 واحد کشت و صنعت نیشکری به وسعت 84 هزار هکتار خالص کشت نیشکر و کارخانجات شکر، تصفیه شکر، خوراک دام، M.D.F تخته نیمه سنگین(تخته صنعتی)، خمیر کاغذ و کارخانجات بیوتکنولوژی مورد نیاز کشور از قبیل خمیرمایه و الکل با ظرفیت مناسب اقدام کند.
کشت و صنعت های احداث شده عبارتند از: 1- امام خمینی (ره) 2- امیر کبیر 3- دعبل خزایی 4- حکیم فارابی 5- سلمان فارسی 6- میرزا کوچک خان 7- دهخدا.
در حال حاضر با بهره برداری واحد دهخدا 7 واحد مورد بهره برداری قرار گرفته اند. که در 4 واحد کارخانه های تولید شکر احداث شده اند همچنین تولید خوراک دام در واحد امام خمینی و تولید الکل و خمیر مایه در واحد دعبل خزاعی انجام می گیرد.
تجهیزات مکانیکی یک بخش از واحد است که وظیفه آن تامین نیازهای ماشینی مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت محصول نی است.در واحد حکیم فارابی این بخش 10 کارگاه دارد که به ترتیب 1- کارگاه تراکتور 2- کارگاه هاروستر 3- کارگاه ادوات 4- کارگاه برق 5- کارگاه جوشکاری 6- کارگاه ماشین های سنگین 7- کارگاه سرویس 8- کارگاه پرس شیلنگ 9- کارگاه تراشکاری 10- کارگاه ماشین های سبک. اکثر کارگاه ها طی قرارداد های حجمی یا فاکتوری وبا باانتصاب مسئول کارگاه از طرف شرکت به بخش خصوصی واگذار شده اند. بخش تجهیزات 4 اداره دارد، دو اداره تعمیرات ادوات یک اداره تعمیرات تخصصی و یک اداره پشتیبانی را بر عهده دارند.
در مدت کارآموزی و با برنامه ریزی مهندس داراب پور ریاست محترم بخش تجهزات مکانیکی علاوه بر بازدید از تمامی کارگاه ها، موقعیت کشت ماشینی، موقعیت تسطیح و عملکرد اسکریپر و بازدید از بخش مطالعات کاربردی واحد انجام گرفت. که گزارش کار هر قسمت در بخش بعدی خواهدآمد.
پیچ درپوش: هر خانه دارای یک پیچ در پوش از جنس کائوچو یا پلاستیک است که از نفوذ گرد و خاک و مواد دیگر بداخل باطری و نیز از ریختن آب اسید به خارج جلوگیری میکند. روی هر یک از پیچ ها سوراخ کوچکی وجود دارد که به گازهای تولید شده اجازهخروج میدهد و تغییرات حجمی مایع باطری در اثرگرماوسرماخنثیواز ایجادفشاریا خلاءدر باطری جلوگیری می نماید. لذابایددقت نمود که این سوراخ هامسدود نگردد.
الکترولیت باطری: مایع باطری سربی محلول اسید سولفوریک است که به نسبت حجمی حدود 73% آب مقطر ئ 27% اسید ساخته میشود و به نسبت وزنی حدود 63% آب مقطر و 37% اسید ساخته میشود بدین ترتیب چگالی الکترولیت در درجه حرارت ˚25 حدود 285/1 خواهد بود.
غلظت مایع باطری نسبت به تغییرات درجه حرارت هوا ونیز نسبت به میزان شارژ و دشارژ بودن تغییر می کند معمولاً به ازاء تغییر هر ˚10 سانتی گراد حدود 006/0 درجه غلظت آن تغییر می کند.
اسید سنج یا هیدرومتر: شامل یک استوانه شیشه ای است که یک سر آن به لوله باریک لاستیکی و انتهای آن به به یک گوی لاستیکی تو خالی وصل است. داخل محفظه شیشه ای یک کپسول شناور قرار گرفته است. داخل محفظه شیشه ای یک کپسول شناور قرار گرفته است. برای تعین غلظت مایع باطری ابتدا گوی لاستیکی را فشرده تا هوای آن خارج شود، سپس ولله باریک لاستیکی را وارد خانه باطری نموده گوی را رها میکنیم مقداری از مایع باطری به داخل محفظه شیشه ای مکیده می شود. کپسول طبق قانون ارشمیدوس در مایع شناور می ماند. هر چه مایع رقیق تر باشد کپسول بیشتر در آن فرو میرود.
هر گاه غلظت مایع باطری در حالت کاملاً شارژ از حد تعیین شده کمتر باشد دوام حالت شارژ کم شده ونیز قدرت باطری کاهش می یابد و برق به اندازه کافی نمی دهد با افزودن اسید به مایع باطری این نقص بر طرف می شود، متقابلاً اگر غلظت مایع باطری پس از شارژ شدن بالا باش، باعث خورندگی صفحات و کاهش عمر باطری می گردد با افزودن آب مقطر عیب آن را برطرف می کنند.
باید دقت شود که سطح مایع باطری همواره یک سانتی متر بالای صفحات باشد و هیچ وقت صفحات از مایع بیرون نیایند و هفته ای یک بار باید سطح آن کنترل شود.
غلظت مایع باطری بر حسب میزان شارژ بودن و در جه حرارت ˚30 سانتی گراد بشرح جدول زیر است.
درصد شارژ |
حدود غلظت |
100% |
299/1 تا 265/1 |
75% |
265/1 تا 235/1 |
50% |
235/1تا 205/1 |
%25 |
1/205 تا 170/1 |
خیلی کم شارژ |
170/1 تا 110/1 |
دشارژ کامل |
140/1 تا110/1 |
وزن مخصوص الکترولیت در یخ زدن باطری مؤثر است. یعنی هر چه وزن مخصوص الکترولیت بیشتر باشد دیرتر یخ می زند.
ظرفیت باطری: عبارت از حاصل ضرب شدت جریان ثابت در زمانی که باطری قادر است این شدت جریان ثابت در زمانی که باطری قادر است این شدت جریان را تامین کند و بر حسب آمپر ساعت سنجیده میشود ف به طور کلی اگر ظرفیت باطری را با Qوشدت جریان را با I و زمان را با t نشان دهیم داریم:
Q = I × t (A.h)
با استفاده از فرمول فوق بر حسب آمپر مصرفی، زمان استفاده مجاز و نیز بر حسب آمپر شارژ، زمان شارژ باطری را می توان به دست آورد، ظرفیت یک باطری بستگی به مساحت و تعداد صفحات، حجم ماده فعال صفحات، قدرت الکترولیت، درجه حرارت و سن باطری دارد. باید توجه داشت که در حین دشارژ اجازه ندهیم ولتاژ هر خانه از 8/1 ولت پایین تربیایید چون باعث ریزش صفحات، ضعیف شدن و خرابی باطری می گردد.
دستگاه شارژ باطری: یکی از وظایف دستگاه شارژ تبدیل جریان متناوب برق شهر به جریان به جریان مستقیم است. برای این کار از دستگاههای مبدل لامپی ویا از نوع پراکسید مس که از تعدادصفحات واشر مانند تشکیل گردیده است.
هر گاه بخواهیم در آن واحد دو یا چند باطری را شارژ کنیم آنهارا به طور سری بهم وصل نموده و به دستگاه شارژ می بندیم.
خرید و دانلود آنی فایل