دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 56 KB
تعداد صفحات : 53
بازدیدها : 231
برچسبها : دانش آموزان ناشنوا رغبتهای شغلی
مبلغ : 8500 تومان
خرید این فایلچکیده تحقیق:
بعضی از افراد در انتخاب شغل تسلیم حوادث می شوند و برخی بدون نقشه و فکر تحت تأثیر اعضای فامیل، شغلی راانتخاب می کنند که با خصوصیات فردی آنها منطبق نیست برخی از مردم نیز تحت تأثیر ارزشهای اجتماعی بدون درنظر گرفتن خصوصیات روانی و طرح نقشه خاص شغل خود را انتخاب می کنند.
بطور کلی هدف از این تحقیق مقایسه و بررسی رغبتها و گرایشات شغلی بین دانش آموزان دبیرستانی عادی و ناشنوا می باشد. اهمیت این پژوهش از آن جهت است که با در نظر گرفتن تفاوتهای فردی و گرایشات مختلف افراد بتوان ملاکهایی را که برای هر فرد در هر کشور و با هر فرهنگی مهم می باشد تعیین نمود.
فرض صفر در این تحقیق این است که تفاوتی بین رغبتهای شغلی دانش آموزان عادی و ناشنوا وجودندارد جامعه تحقیق در این پژوهش شامل دانش آموزان دختر عادی ناشنوا دبیرستانی می باشد و نمونه تحقیق شامل 50 نفر عادی و 5 نفر ناشنوا می باشد.
روش نمونه برداری به صورت نمونه برداری کومه ای یا دردسترس است که بدلیل راحتی و در دسترس بودن دانش آموزان از این روش استفاده می گردد.
ابزار تحقیق در این پژوهش پرسشنامه ارزش شغلی سوپر می باشد پس از اجرای آزمون از آزمودنیها برای مقایسه و بررسی دو گروه عادی و ناشنوا از محاسبات آماری و آزمون در مجذور خی استفاده می گردد فرص صفر در این آزمون بیان می کندکه یک متغیر از متغیر دیگری تأثیر نمی پذیرد و یا تفاوتی با آن ندارد پس از اجرای آزمون بر تک تک پرسشهای این پرسشنامه نتیجه بدین شرح بدست می آید:
دانش آموزان عادی و ناشنوا در موارد زیر با هم متفاوتند:
1- ضرورت داشتن ابتکار و خلاقیت برای حل مشکلات شغلی
2- امکان پیشرفت در شغل
3- پرداختن به شغلی که به قدرت هنری نیاز دارد.
4- دائمی بودن شغل
5- پرداختن به شغلی که به توانایی ذهنی نیاز دارد.
در سایر موارد ملاکهای پرسشنامه دانش آموزان عادی و ناشنوا یکسان بوده و هیچ تفاوتی مشاهده نگردید.
مقدمه
یکی از عوامل مهم تحول و نوسازی جامعه آموزش و پرورش می باشد بسیاری از صاحب نظران امور تربیتی با این سؤال مواجه هستند که چگونه می توان روندهای فرسوده آموزشی را تغییر داده نطام آموزش و پرورش را بهبود بخشید. نظام تربیتی در تغییر رفتار و هدایت نسل جوان همواره با آینده سروکار دارد بطوریکه هر چه دورانهای آینده در نظر برنامه نویسان و مربیان آموزش و پرورش روشنتر باشد فعلایتهای تربیتی و با کیفیت بهتر انجام گرفته و نتیجه مطلوبتری بدست می دهد به همین جهت در جهان کنونی هیچ کشوری نیست که در زمینه آموزش و پرورش به مطالعه نیازمندیها و ارزشهای انسانی در آینده نپردازد وکورکورانه یا بر اساس نیازها و ارزشهای رایج زمان به تنظیم برنامه های آموزشی دست بزند.
بطورکلی روشهای جدید تعلیم و تربیت مطالعه واقعیتها را در اطراف موضوعانی که برای شاگردان جالب است سازمان می دهد هدف این روشها تربیت به مهمترین وجه ممکن است این نوع تربیت تنها متضمن آنچه که تدریس می شود نیست بلکه شامل چگونگی توجه به علاقه و جلب علاقه دانش آموزان به درس خواندن نیز می باشد. مقصود این نیست که مهمترین و با استعدادترین شاگردان از آموزش استفاده کنند بلکه برنامه باید با توجه به آمادگیهای فردفرد شاگردان تنظیم گردد تا همه بتوانند و از آن بهره بگیرند. برنامه آموش باید بنجوی تنظیم گردد که در عین حال که شاگردان را از آموزش برخورد در نماید علاقه به یادگیری را نیز در آنان تقویت کند.
بسیاری از مربیان تعلیم و تربیت استدلال می کنند که اگر دانش آموزان براساس علاقه خود آموزش ببینند و رشته تحصیلی را با توجه به علاقه خود انتخاب کنند موفقیت بیشتری کسب می کنند و به این ترتیب از اتلاف وقت و نیروی آنان جلوگیری خواهد شد. به این منظور شناسایی علائق دانش آموزان امری ضروری است شناخت علائق یکی از جنبه های مهم برای درک موقعیتهای یادگیری شاگردان است و یکی از موقعیتهای یادگیری پیشرفت تحصیلی است. ...
دانستن علل ناشنوایی و انواع مختلف آن از این جهت اهمیت دارد که ممکن است در امر آموزش و درمان توانبخشی بعضی از کودکان و دانش آموزان ناشنوا مفید واقع گردد. اختلالات شنوایی ممکن است مربوط به گوش خارجی یا گوش میانی و یا گوش داخلی باشد. اختلالات شنوایی را ممکن است از نظر شدت و ضعف به ناشنوایی کامل نیمه شنوایی و سخت شنوایی تقسیم نمود. بطور کلی اختلالات شنوایی را می توان به دو گروه عمده به شرح زیر تقسیم نمود که هر یک از آنها به گروههای کوکچتر قابل تقسیم است و برای هر گروه علل مختلفی ممکن است سبب اختلال ناشنوایی باشد.
در این نوع از اختلالات شنوایی گوش میانی که مسؤلیت انتقال صدا می باشدمعیوب است معمولاً این نوع ناشنوایی مطلق نیست و فقط شخص قسمتی از شنوایی خود را از دست می دهد علل آن ممکن است بیماریهای مجرای گوش، بیماریهای پرده صماخ و یبماریهای گوش میانی ضربه ها و امثال آن باشد.
این نوع ناشنوایی مربوط به گوش داخلی و سلولهای شنوایی است بنحوی که سلول حسی از ادراک و احساس صدا عاجز است این نوع نقص شنوایی ارثی و یا مادرزادی است. علل عمده آن عبارتند از: سیفلیس ارثی، همخونی، سرخجه، الکلیسم، سل. بدشکلی اعضای شنوایی، صدمات و جراحات دوران جنینی، تولد نارس، مسمومیتهای مادر در هنگام بارداری و یا استعمال برخی داروهای مضر در زمان بارداری و یا اکتسابی است که علل آن عبارت است از: صدمات وارد بر کودک در هنگام تولد، صدمات و جراحات بعد از تولد عفونتهای موضعی، شل ورم گوش، عفونتهای عمومی مانند مننژیت و مسومیت بخصوص با اکسید دو کربن.
همچنین در موارد نادر ناشنوایی آمیخته( انتقال عصبی) در اثر بیماریهای توأم گوش میانی و گوش داخلی عارض می گردد.
از نظر پزشکی امکانات درمانی، با روشهای جراحی و غیره عمدتاً برای معالجه و بهبود ناشنوایی های انتقالی بیشتر است اما در اغلب موارد تاکنون پزشکی بویژه در مورد ناشنوایی عصبی و ادراکی موفقیت چندانی نداشته است. تعبیه و تنظیم لوازم کمک شنوایی مانند گوشیهای مخصوص برای ناشنوایی های عصبی و ادراکی بسیار مشکلتر از ناشنوایی انتقالی است بنابراین بطور کلی اختلالات شنوایی ممکن است مربوط به گوش خارجی مانند وجود جسم خارجی در مجرای گوش و بوشون و یا به علت تورم عفونت در گوش میانی باشد که در اینصورت صداها به گوش داخلی نمی رسد و به آن کسری اتقالی میگویند. در اختلال گوش داخلی حس صدا بعلت خرابی سلولهای درک اصوات از بین می رود که به آن کسری عصبی گویند کسری ممکن است مادرزادی مانند سیفلس مادرزادی، سرحجه مادرزادی، استعمال بعضی از داروها در دوران بارداری مانند استروپتومایسین و الکلیسم و یا بدشکلیهای اعضای شنوایی بعلت صدمات دوران جنینی و زایمان باشد. در نوع اکتسابی مهمترین علت عفونتهای گوش میانی است که اغلب بعد از بیماریهای عفونی مخصوصاً سرخک و تیفوئید دیده می شود. اختلال شنوایی و انسفالیت باشد. منظور از اختلالات شنوایی بیشتر کریهای کامل از هر دو گوش و همچنین ضعف شدید شنوایی است.
فهرست عناوین اصلی تحقیق
چکیده تحقیق
فصل اول:
مقدمه
بیان مسئله
فرضیه تحقیق
هدف تحقیق
فایده و اهمیت تحقیق
ضرورت اجرای تحقیق
تعریف اصطلاحات و متغیرهای تحقیق
فصل دوم:
تاریخ تعلیم و تربیت کر و لالها در جهان و ایران
روشهای آموزش و پرورش دانش آموزان ناشنوا
تشریح و فیزیولوژی دستگاه شنوایی
نظریه های مختلف در رشد زبان
تئوری مربوط به رغبت
پیشینه تحقیق
فصل سوم:
جامعه تحقیق
نمونه تحقیق
روش نمونه برداری
ابزار تحقیق
اعتبار یا پایایی و روایی تست
قصل چهارم
محاسبات آماری
جدول توزیع فراوانی سئوالات
فصل پنجم:
پیشنهادات و محدودیتهای تحقیق
منابع تحقیق
ضمائم
خرید و دانلود آنی فایل