مجموعه گزارش کار آزمایشگاه داروسازی

مجموعه گزارش کار آزمایشگاه داروسازی مجموعه گزارش کار آزمایشگاه داروسازی

دسته : -علوم پزشکی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 1626 KB

تعداد صفحات : 92

بازدیدها : 1309

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 5000 تومان

خرید این فایل

مجموعه گزارش کار آزمایشگاه داروسازی در 92 صفحه ورد قابل ویرایش

مجموعه گزارش کار آزمایشگاه داروسازی در 92 صفحه ورد قابل ویرایش

روش اندازه گیری مفنامیك اسید در كپسول 250 میلی گرم (تیتریسمتری) تعداد 20 عدد كپسول را خالی كرده و پودر داخل آن را كاملا مخلوط می كنیم تا به طور یكنواخت گردد از این پودر مقدار 0.5 گرم مفنامیك اسید (0.6 گرم) را دقیقا وزن كرده و در 100 میلی لیتر اتانول گرم (كه قبلا نسبت به محلول فنول رد خنثی شده باشد) حل كنید.

محلول حاصل را در مقابل اندی كاتور محلول فنول دو با محلول NaoH 0.1 مولار تیتر نمایید  هر میلی لیتر از محلول NaoH 0.1 مولار معرفی معادل با 24.13 میلی گرم از مفنامیك اسید می‎باشد مقدار میلی گرم مفنامیك اسید موجود  درهر كپسول از فرمول زیر محاسبه می‎شود.

میلی گرم مفنامیك اسید موجود هر در كپسول=* 24.13 كه درآن تا حجم معرفی از محلول NaoH 0.1 مولار برحسب میلی لیتر می‎باشد  Limits:(237.5 to 262.5) 

Ref: B.P ((1996), p:1793

شماره پنج 0.09

وزن پودر و كاغذ صافی 0.4022 gr

وزن كاغذ صافی           -  0.0014 gr

وزن واقعی پودر

در  100 cc الكل 2 الی 3 قطره اندی كاتور می ریزیم رنگ از رنگ زرد به قرمز پوست پیازی تبدیل می‎شود سه قطره سود NaoH 0.1 مولار ریختیم رنگش دوباره زرد شد كه این كار به معنی خنثی شدن است سپس با ریختن 0.6 گرم پودر مفنامیك اسید داخل الكل بعد از مگنت استفاده كردیم كه پودر كاملا در الكل حل شود و 20 دقیقه برای حل شدن به آن زمان می دهیم.

فنل زرد: Hand book of chewistry and Physics (CRC)

رنگ از زرد به قرمز پوست پیازی

فرمول مفنامیك اسید 105% تا 95        C15H15NO2­

دلیل  استفاده از اندی كاتور: تغییر رنگ در یك PH خاص تغییر رنگ از حالتی به حالتی دیگر

چه از سود استفاده می كنیم  كه چون واكنش اسید و باز برای خنثی كردن همدیگر

عمل تتراسیون:

در بورت NOH-1 0.1 مولار در ارلن الكل + پودر+ فنل دو: 

20.9= V مصرفی ازبورت

فرمول گسترده:                                         عدد جرمی 241.29

 



 
 

 

 

 

انواع اسم های تحاری: ponstan  و ponstel

حلالیت كم در آب در الكل حلالیت زیادی دارد.

در هیدروكسیدهای قلیایی حلال است نوشته شده از كتاب MERCK INDEX

 

بدست آوردن عدد 24.13 یا 24.129

 

 

Disnlotion انحلال:

زمان انحلال:

در محلول با حجم معین زمان مشخص غلظت خاصی را در دور مشخص (همزن) كپسول شروع به حل شدن می‎كند و غلظت را اندازه می گیریم بر حسب درصد

زمان  باز شدن Disantegration آب  روی صفحه 39  ، 750cc آب مقطر می ریزیم.

آزمایش بعد:

می خواهیم زمان باز شدن كپسول مفنامیك اسید را در بدن انسان اندازه گیری كنیم.

دستگاه Disantegration دما را به اندازه دمای بدن انسان 38 تنظیم می كنیم تا هنگام باز شدن كپسول ها در آب و عبور آنها از توری  بعد از 30 دقیقه از صافی عبور كرده و باز شد

آزمایش قبلی را با بچ 10 انجام می دهیم.

محاسبات:

 

 

دستگاه Disantegration:

كپسول های مفنامیك اسید با بچ 10

برای باز شدن كپسول time= 15 min

 

روش تعیین مقدار لیتیم كربنات در قرص لیتیم كربنات

تعداد 20 عدد قرص را وزن كرده و كاملا پودر كنید از این پودر مقداری معادل با 1 gr لیتیم كربنات دقیقا توزین كنید (1.367 gr) و در 100 میلی لیتر آب مقطر ریخته و به این مقدار 50 میلی لیتر محلول هیدرولیك Hcl اسید 1 مولار US افزوده و به مدت 1 دقیقه min بجوشانید و سپس سردكرده و قمدار  اضافی اسید را در مقابل معرف متیل اورانژ با محلول سدیم هیدروكساید 1 مولار (V.S) تیتر كنید هر میلی لیتر از محلول هیدروكلریك اسید Hcl 1 مولار معادل 36.95 میلی گرم از Li2 Co3 می‎باشد.

مقدار میلی گرم Li2 Co3 در هر قرص از فرمول زیر محاسبه می‎شود.

 

كه در آن Wa وزن متوسط قرص ها برحسب میلی گرم (410) WS مقدار بر داشتی برحسب میلی گرم (1365)

V حجم مصرفی سدیم هیدروكساید 1 مولار بر حسب ml

 به طور ساده                                               

 

 

 

 

وزن 20 عدد قرص+ كاغذ: 8.1475

وزن كاغذ:                     5.2365-

  3.9555= 7.9110

دلیل جوشاندن: خارج شدن Co2 موجود در محلول

اول محلول را می گذاریم تا به جوش بیاید بعد از جوش آمدن به مدت 1 دقیقه بجوشد تا Co2 محلول از آن خارج شود. طرز تهیه سدیم هیدروكساید 1 مولار NaoH در ظرفیت 1 نرمالیته با مولاریته برابر هستند.

                                      1نرمال= 1مولار

M:Na=40

40 گرم سود وزن كردیم در lit 1 آب حل كردیم و روی هم زن قرار دادیم تا حل شود. این واكنش گرمازاست اگر آب را به مقدار 1 Lit كم كم به سود بیفزاییم باعث می‎شود كه از گرمای خود سود استفاده شود تا در آب بهتر حل شود.

در بورت اسید Hcl 

در ارلن سود N 0.1 نرمال و تیتراسیون را شروع می كنیم بهترین معرف برای تیتراسیون اسید و باز فنل فتالئین است كه 2.2 اسید Hcl مصرف شد رنگ سود سفید شد

 

 

 

روش نام گذاری داروها

Rimington’s Pharmaceutical Sciences

(16 th Edition, P.P 417-18)

پیشرفت های اخیر در زمینه داروسازی و رشته های وابستهبه آن چنان سرعتی داشته است كه گردآوری اطلاعات، طبقه بندی، تخلیص، نگهداری مراجعه و انتشار این اطلاعات نیز خود به رشته ای جداگانه تبدیل شده است.

یكی از مواردی كه بنظر می‎آید اطلاعات پیشاپیش و سریعتر از آنچه دنبالش هستند انبوه می‎شود اطلاعات موجود در مورد داروهاست. شماره روز افزون داروهای جدید كه از دهه 1950 به بعد تهیه شدند كار پی گیری و دنبال كردن و خواندن اطلاعات مربوطه را بیش از پیش مشكل تر كرده است. اگر در نظر بگیریم كه یك داروی معین ممكن است چندین نام شیمیایی چندین علامت اختصاری یا كد و دو یا سه نما تجارتی آنهم فقط در یك كشور داشته باشد و اگر درنظر بگیریم كه یك داروی معین ممكن است چندین نام شیمیایی، چندین علامت اختصاری یا كد دو یا سه نام تجارتی آنهم فقط در یك كشور داشته باشد و اگر در نظر بگیریم كه در كشورهای دیگر بازهم نامهای دیگری داشته باشد آنوقت اشكال در نامگذاری این تركیبات و لزوم داشتن یك نام غیرتحارتی یا ژنریك بیش از پیش حس می‎شود. چنین كوششی ازسوی جوامع عملی مختلف بعمل آمده است كه یكی از آنها شورای USAN است (State Adopted Names United) كه در اینجا ما باختصار به طرز كار و شیوه انتخابی آنها برای نامگذاری داروها می پردازیم.

یك دارو را به نامهای مختلفی می‎توان خواند كه در اینجا عمده ترین آنها را از نظر میگذرانیم:

نام شیمیایی به تركیباتی كه فرمول شیمیایی مشخص دارند اطلاق میشود. نام شیمیایی مشخصات دقیق و كامل ساختمان یك تركیب را نشان می دهد.

برای تركیباتی كه دارای منشا گیاهی یا حیوانی هستند توصیف علمی منشاء آنها برحسب نامهای بیوشیمیایی گیاهی ای حیوانی صورت می‎گیرد. این نام ها اگر چه از نظر علمی دقیق هستند معمولا طولانی و مشكل بوده و برای پزشك، داروساز و رشته های وابسته زیاد مفید نیستند.

از آنجاییكه استفاده روزمره از نام شیمیایی در ازمایشگاههای تحقیقاتی زیاد مناسب نیست و گاهی تلفظ آن سخت و گاهی نام شیمیایی  طولانی است گاهی در این آزیشگاهها داروها را باید با كد كه عبارتست از حروف یا اعداد و یا تركیب هر دو نشان می دهند. معمولا این نوع نامگذاری بردو نوع است تركیب چند حروف و چند عدد مانند TH4128 كه نام الفافنیل بوتیرامید است كه برای درمان هیپركلسترولمی بكار می‎رود این نام معمولا حروف نام پژوهشگر یا آزمایشگاه تحقیقاتی است. شماره ها نیز اختیاری است و معمولا شماره ردیف تركیب شیمیایی یا شماره تركیب شیمیایی است كه در فهرست سنتز یا تحقیق قرار دارد. گاهی هم این نام از چند حرف تشكیل یافته است كه از نام خود دارو گرفته شد است مانند I.D.U كه معرف یدوكسوریدین یك داروی ضد ویروس است. این كدها معمولا در مراحل اولیه تحقیق بر روی تركیب های شیمیایی انتخاب می‎شود و پس از پیدا شدن یك نام مناسب برای دارو كنار گذاشته می‎شود اما گاهی نیز راه خود را در مجلات علمی باز می كنند. این كدها ارزش علمی ندارند زیرا هیچگونه اطلاعی در مورد داروها ارائه نمی دهند.

در برخی از موارد در مراحل تحقیق خود پژوهشگران نام های دیگری بر روی تركیبات می گذارند. این نام ها همان نام های غیراختصاصی یا باصطلاح نام معمولی هستند سازمان های دستاندركار نامگذاری های شیمیایی استفاده از نام این داروها را توصیه نمی كنند زیرا این نامها معمولا بطور اتفاقی و بدون توجه به رابطه داروی جدید با داروهای پیش از آن نامگذاری شده اند.

اگر پس از طی تمام مراحل متعدد تحقیق یك دارو وارد بازار شود یك نام تحارتی برای آن انتخاب می‎شود این نام نشان دهنده ماهیت دارو نیست بلكه بیشتر نماینده كارخانه وئ یا نوع فرمولاسیون آن است.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید